Az a bizonyos akne… Hogyan győzhetjük le a pattanásokat?

A legeslegfontosabb, hogy eldöntsük melyik fajta pattanással (akne) állunk szemben?

Az akne legjellemzőbb változatai, mely megkeseríti a mindennapjainkat:

Az akne az emberek millióit érinti világszerte. Általában a kiskamaszok és a tinik szenvednek tőle leginkább, de a felnőtteket is sújthatja 40-es éveikben, ilyenkor felnőttkori akne néven hivatkoznak rá. Az akne okai között szerepel a bőr faggyútermelése, hormonális változások (pl. a menstruációs ciklus okán), eltömődött pórusok, baktériumok. A másik ok, mely kiváltja vagy rontja az aknét, a stressz.[1]

A fekete fejű és a fehér fejű komedók: Ha felismered a különböző típusokat, akkor megfelelően tudod ápolni az adott bőrállapotot, és megtalálhatod a megelőzés módját.A fekete és fehér fejű komedók az akne nem gyulladásos típusához tartoznak. Azaz nem fertőzik meg őket a baktériumok és nem duzzadnak, nem gyulladnak be. A fekete fejű komedót ismerheted mitesszer vagy zárt komedó néven is, a fehérfejű komedók pedig a zárt komedók. A komedó a faggyúmirigy vagy a szőrtüsző nyílását eltömítő faggyúdugasz/szarucsap, mely elhalt sejteket is tartalmaz, ezek összeragadva képezik a dugaszt. A mitesszerek oxidálódás hatására feketednek be, nem a „kosz” miatt fekték. A fehér fejű komedók zártak, nem éri őket levegő. Egy réteg bőrsejt fedi őket, ezért nem tudnak oxidálódni. Általában fehéres vagy sárgás a színük. A legtöbb mitesszer és fehér komedó a T-zónában jelenik meg (a homlokon, orron és állon), mert ezek az arc legzsírosabb területei. De a test bármely részén kialakulhatnak.

Papulák

A gyulladásos akne a mitesszerekkel és a fehér komedókkal ellentétben már a Propionibacterium acnes vagy P. acnes baktériumokkal fertőzött pattanásokat jelent. A baktérium a pórusokban él, és az ott lévő faggyúval táplálkozik. A papulák kemény vörös kiemelkedések. Néha pusztula alakul ki belőlük, ilyenkor a gyulladt elváltozás csúcsán genny gyűlik meg. A papulák az elhalt hámsejtekkel és faggyúval eltömődött pórusokból alakulnak ki. A nagy nyomás hatására a szőrtüsző fala átszakad, kijut a szennyeződés a bőrre, irritációt és gyulladást okozva.

Pusztulák

A pusztulák tulajdonképpen olyan papulák, melyek hegyében genny látható. A genny akkor termelődik, amikor a fehérvértestek a P. acnes baktérium által okozott fertőzés ellen lépnek fel és összegyűlnek a pórusban. A papula és a pusztula közötti eltérés tehát a genny.

 

Az akne megelőzése és kezelése:

Az akne megelőzésének legjobb módja a megfelelő bőrápolási program betartása. Az Image Skincare aknekezelő termékei speciálisan a pattanásos, aknés bőr elváltozásait kezelik. A Clear Cell salicylic gel cleanser megtisztítja a bőrt a szennyeződéstől, faggyútól. Nem csak tiszta vászonná változtatja a bőrt, de segít megelőzni az akne kialakulását is, pl. a szalicilsavval.[4] A szalicilsav egy béta-hidroxisav. Hatására gyorsabban cserélődnek a hámsejtek, az elhalt hám nem tapad meg a bőrön. Eltávolítja az élettelen sejteket és a faggyút a pórusokban összetartó ragasztóanyagot. Ha a pórusok nem tudnak eltömődni, akkor sokkal kisebb a lehetőség a gyulladásra és a pattanások megjelenésére.

Lemosás után jöhet a Clear Cell restoring serum, mely hidratál és felszívja a felesleges faggyút. Mattosít, ezért a bőr nem fénylik annyira.

A szérum után vidd fel a Clear Cell medicated acne lotion terméket. Hatóanyaga a benzoil-peroxid, mely megelőzi és kezeli az aknét. A P. acnes bacteriumot célozza, mely megfertőzi az eldugult pórusokat. A lotion alkalmazható kialakult elváltozásokra, de megelőzi az újak megjelenését is.

A bőrápolási program utolsó lépése reggelente a fényvédő használata. A Prevention+ daily matte moisturizer SPF 32 nem tömíti el a pórusokat, és nem teszi zsírossá a bőrt. Fontos, hogy a bőrödet óvd a káros napsugaraktól. Ha aknés hegeid is vannak, a fényvédő megelőzi az elsötétedésüket is.

A belső ápolás is elengedhetetlen a megfelelő eredmény eléréséhez! Erre a legmegfelelőbb választás a Hush&Hush Clear kapszula:

LEGYŐZI A MAKACS PATTANÁSOKAT, SEGÍTI A BŐRT A MEGTISZTULÁSBAN

  • Segít eltüntetni a pattanásokat és a bőr elváltozásait
  • Cink és kurkuma keverékével segít csökkenti a faggyútermelést
  • Nyugtatja az irritált és pattanásokra hajlamos bőrt
  • Minimalizálja a belső bőrgyulladást, és így a felszíni bőrpír is csökken
  • Vegán, növényi alapú
  • Nők és férfiak is szedhetik

A Hush&Hush kapszuláit megtalálod Nálam a kozmetikában!

A tökéletes eredmények eléréséhez kihagyhatatlan a professzionális arckezelés is! Jelentkezz be hozzám, válaszd a “Clear cell tisztító” kezelést, ha pedig a tini pattánásokkal küzdesz akkor pedig a válaszd a “tini kezelést” : https://laura-sminktetovalas.salonic.hu

A termékeket itt tudod megrendelni:

https://www.imageskincare.hu/?kod=IMW18874

Vagy pedig Nálam a kozmetikában személyesen átvenni!

 

Forrás: Imageskincare blog

 

No Comments Yet

Comments are closed